Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
6 -
cukier kryształ
35 dkg -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
cukier waniliowy
1 -
mąka pszenna
19 dkg -
margaryna
15 dkg -
migdały płatki
10 dkg -
śmietana 30%
1/2 l -
Żelatyna wieprzowa Prymat
-
cukier puder
2 łyżki -
galaretka niebieska
1 -
jagody
1/2 kg
Przepis i sposób przygotowania Jagodowiec z bezową pierzynką
Galaretkę rozpuścić w 1,5 szkl. wody. Tężejącą wymieszać z owocami. W międzyczasie Ubić śmietanę z cukrem pudrem, dodać rozpuszczoną żelatynę i wymieszać.
Przełożyć ciasto:
ciasto z bezą-śmietana-galaretka z owocami-śmietana-ciasto z bezą
Komentarze (13)
Załaduj więcej komentarzy (3)