jagnięcina w musztardzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • comber jagnięcy z kością

    80 dag
  • ząbki czosnku

    2 szt.
  • oliwa

    4 łyżki
  • rozmaryn

    1 gałązka
  • musztarda francuska

    4 łyżki
  • chleb

    2 kromki
  • jajko

    1 szt.
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oczyść, opłucz, osusz.
Natrzyj czosnkiem, oprósz solą i pieprzem, polej oliwą, dodaj gałązkę rozmarynu. Odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.
Z kromek chleba oddziel skórkę. Miękisz pokrusz, wymieszaj z musztardą, żółtkiem i solą, a na końcu z ubitym białkiem.
Mięso wyjmij z marynaty. Z jednej strony obłóż masą musztardową. Piecz ok. 10 min. w temp. 220 stopni, a potem jeszcze ok. 15 minut w temp. 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat