Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
comber jagnięcy z kością
80 dag -
ząbki czosnku
2 szt. -
oliwa
4 łyżki -
rozmaryn
1 gałązka -
Musztarda francuska Prymat
4 łyżki -
chleb
2 kromki -
jajko
1 szt. -
sól
Sposób przygotowania
Natrzyj czosnkiem, oprósz solą i pieprzem, polej oliwą, dodaj gałązkę rozmarynu. Odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.
Z kromek chleba oddziel skórkę. Miękisz pokrusz, wymieszaj z musztardą, żółtkiem i solą, a na końcu z ubitym białkiem.
Mięso wyjmij z marynaty. Z jednej strony obłóż masą musztardową. Piecz ok. 10 min. w temp. 220 stopni, a potem jeszcze ok. 15 minut w temp. 180 stopni.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się