Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAGLANY MUS MANDARYNKOWY

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 1 torebka
mleko 1 szkl.
mandarynki 6 szt. (duże) lub 7 małych
miód płynny 2-3 łyżki
sok z limetki z 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: JAGLANY MUS MANDARYNKOWY

Fajny, lekki deserek, który jest zdrowy i bardzo sycący.

Kaszę ugotować według wskazówek na opakowaniu. Mandarynki obrać bardzo dokładnie, aby nie było białej skórki. Rozdzielić na cząstki i zmiksować blenderem razem z miodem. Przecedzoną kaszę już lekko ostygniętą dodać do mandarynek. Wlać mleko i sok z limonki i dokładnie zmiksować ręcznym blenderem, tak długo aż konsystencja będzie gładka a na powierzchni pojawią się pęcherzyki. Przelać do szklaneczek lub pucharków. Wstawić do lodówki na kilkanaście minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 14.09.2015 12:23
Smaczny i zdrowy deser.
Wiktoria29 13.09.2015 16:25
fajny , zdrowy deser
gusia1000 13.09.2015 15:26
Na pewno dobry.
Edith85 13.09.2015 14:16
bajka :-)
Krystyna32 13.09.2015 14:11
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak