JAGLANY MUS MANDARYNKOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jaglana

    1 torebka
  • mleko

    1 szkl.
  • mandarynki

    6 szt. (duże) lub 7 małych
  • miód płynny

    2-3 łyżki
  • sok z limetki

    z 1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fajny, lekki deserek, który jest zdrowy i bardzo sycący.

Kaszę ugotować według wskazówek na opakowaniu. Mandarynki obrać bardzo dokładnie, aby nie było białej skórki. Rozdzielić na cząstki i zmiksować blenderem razem z miodem. Przecedzoną kaszę już lekko ostygniętą dodać do mandarynek. Wlać mleko i sok z limonki i dokładnie zmiksować ręcznym blenderem, tak długo aż konsystencja będzie gładka a na powierzchni pojawią się pęcherzyki. Przelać do szklaneczek lub pucharków. Wstawić do lodówki na kilkanaście minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mniam 14.09.2015 12:23
Smaczny i zdrowy deser.
Wiktoria29 13.09.2015 16:25
fajny , zdrowy deser
gusia1000 13.09.2015 15:26
Na pewno dobry.
Edith85 13.09.2015 14:16
bajka :-)
Krystyna32 13.09.2015 14:11
wygląda pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat