Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kasza jaglana
1 torebka -
mleko
1 szkl. -
mandarynki
6 szt. (duże) lub 7 małych -
miód płynny
2-3 łyżki -
sok z limetki
z 1 szt.
Sposób przygotowania
Kaszę ugotować według wskazówek na opakowaniu. Mandarynki obrać bardzo dokładnie, aby nie było białej skórki. Rozdzielić na cząstki i zmiksować blenderem razem z miodem. Przecedzoną kaszę już lekko ostygniętą dodać do mandarynek. Wlać mleko i sok z limonki i dokładnie zmiksować ręcznym blenderem, tak długo aż konsystencja będzie gładka a na powierzchni pojawią się pęcherzyki. Przelać do szklaneczek lub pucharków. Wstawić do lodówki na kilkanaście minut.
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się