Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglany deser brzoskwiniowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 300 g
kasza jaglana ugotowana 75 g
mleko 100 g
jogurt grecki 2 łyżki
ksylitol 1 czubata łyżeczka
ostropest mielony 1 czubata łyżeczka
frużelina z wiśni, domowa 2 łyżki
suszona żurawina 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglany deser brzoskwiniowy

Kaszę jaglaną wypłukać, przelać wrzątkiem, ugotować w wodzie z mlekiem pół na pół (ja zawsze gotuję większą ilość kaszy i wykorzystuję w ciągu 2 dni).

Wystudzić.
Odmierzyć 75 g, resztę schować do lodówki.
Do wysokiego pojemnika wrzucić pokrojone brzoskwinie (użyłam mrożonych, w sezonie polecam świeże), wrzucić kaszę i wlać mleko. Zmiksować blenderem na gładki krem. Dodać jogurt, ksylitol, zmielony (w młynku do kawy) ostropest i jeszcze chwilę miksować razem. Krem przełożyć do dwóch miseczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 10.05.2016 15:45
tak jak lubię :)
krokus 09.05.2016 21:50
Zdrowo i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak