Przepis i sposób przygotowania na: Jaglane racuszki z jabłkami
Kroki postępowania
Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.
kasza jaglana | 1 szklanka |
woda | 2 szklanki |
jajko | 2 sztuki |
cukier trzcinowy | 1,5 łyżki |
mleko | ok 1,5 szklanki |
mąka razowa | 2 łyżki |
cynamon Prymat | 1 łyżeczka |
mąka pszenna | 4 łyżki |
proszek do pieczenia | 3/4 łyżeczki |
olej do smażenia | |
cukier puder | do posypania |
jabłka | 5-6 sztuk |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: