Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaglane brownie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jaglana 1 woreczek
jajko 3 szt
olej kokosowy 40 ml
kakao 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
orzechy włoskie 1 garść
żurawina 1 garść
miód 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Jaglane brownie

Ugotować kaszę zgodnie z wytycznymi na opakowaniu (około 15 min) ze szczyptą soli. Przestudzić, a następnie zmiksować blenderem do otrzymania gładkiej masy.
Wszystkie składniki (oprócz orzechów i żurawiny) dodać do kaszy i miksować do połączenia się składników.

Kwadratową formę (21x21cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto, przyozdobić żurawiną i orzechami

Piec w temperaturze 180ºC przez około 40 minut
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak