Jabłuszko z pomarańczowo-miodową nutą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    5 szt
  • pomarańcza

    1 szt
  • cynamon Prymat

  • miód prawdziwy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Jabłuszko z pomarańczowo-miodową nutą foto
W jabłku wydrążyć gniazda nasienne.
Krok 2 - Jabłuszko z pomarańczowo-miodową nutą foto
W miejsce wydrążenia wsypujemy cynamon do smaku, dodajemy do każdego jabłka po pół łyżki miodu, i pokrojone jabłko. Z pomarańczy wykrawamy 4 plasterki a resztę pomarańczy wyciskamy do jabłek.
Krok 3 - Jabłuszko z pomarańczowo-miodową nutą foto
Plasterki pomarańczy kładziemy na jabłkach.
Krok 4 - Jabłuszko z pomarańczowo-miodową nutą foto
Jabłka pieczemy w temperaturze 180 stopni, większe jabłka 30 min, a mniejsze 25 min
Krok 5 - Jabłuszko z pomarańczowo-miodową nutą foto
Wołamy rodzinkę i wcinamy ciepłe jabłuszka. Życzę smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
margaret 05.10.2013 10:11
fajny przepis
ana1 05.10.2013 07:38
bardzo lubię pieczone jabłuszka. a te są idealne na jesień
w mojej kuchni 04.10.2013 23:35
deser marzenie...
Róża1 04.10.2013 22:51
zabieram przepis :-)
Róża1 04.10.2013 22:51
wspaniałe na jesienne wieczory:-)
Jadwiga/Jaga85 04.10.2013 21:46
Oryginalnie!
iwi 04.10.2013 21:36
Moje ulubione
pati100015 04.10.2013 21:20
ciekawy pomysł na deser!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat