Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłuszka zamkniete w sloikach gotowe na ciasto

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier żelujący 3:1 5 kg
jabłka 5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłuszka zamkniete w sloikach gotowe na ciasto

Kroki postępowania

1
Jabłka umyłam obrałam ze skórki pokroiłam w ćwiartki powycinałam gniazda z nasionami . Starłam na wiórka maszynką robiłam szybko poszło.
Krok 1 - Jabłuszka zamkniete w sloikach gotowe na ciasto foto
2
Odcisnęłam sok z jabłek i włożyłam do garnka połowę czyli 2.5 kg jabłek gotowałam 10 minut i dopiero wtedy dodałam 2.5 paczki cukru żelującego 3:1 Gotowałam razem i mieszałam 5 minut.
Krok 2 - Jabłuszka zamkniete w sloikach gotowe na ciasto foto
3
Jabłka przełożyłam do słoików , zakręciłam i zostawiłam na jesienne dni .
Krok 3 - Jabłuszka zamkniete w sloikach gotowe na ciasto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 29.11.2013 09:29
pyszne jabłuszka
iwi 29.11.2013 07:37
Super przepis
Konczi 29.11.2013 07:16
na zimę idealne
iwi 29.11.2013 07:09
Super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak