Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowy przysmak

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 szkl
cukier 1/2 szkl
cukier wanilinowy 1
galaretka cytrynowa 1
cynamon Prymat 3 łyżeczki
bita śmietana
czekolada
Żelatyna wieprzowa Prymat
biszkopty okrągłe 2 op
jabłko kwaśne 1,5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowy przysmak

Jabłka obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka i zalać wodą. Gotować na małym ogniu do czasu aż powstanie marmolada. Do masy dodać cukry i cynamon i jeszcze chwilę zamieszać. Zdjąć z ognia i do gorącej masy wsypać galaretkę i żelatynę, dobrze wymieszać. Na dno tortownicy ułożyć podwójną warstwę biszkoptów, zalać gorącą masą. Na to ułożyć kolejną podwójną warstwę biszkoptów i zalać resztą masy z jabłek, wyrównać i zostawić w chłodnym miejscu do stężenia. Gotowy deser ozdabiamy bitą śmietaną i posypujemy kakao lub startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koronowianka 01.07.2013 23:39
Uwielbiam jabłuszka w takim wydaniu.:))
artur7 18.06.2013 18:36
lubie jabluszka
aisoglam 10.06.2013 22:48
Pychota :)
Kasia35 10.06.2013 18:27
to musi być smaczne
reniatka 10.06.2013 14:24
bardzo ciekawe
Andrzej8 10.06.2013 13:31
chętnie bym się skusił
Katarzyna34 10.06.2013 13:18
prezentuje się przepięknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak