Przepis i sposób przygotowania na: jabłkowo-śliwkowa drożdżówka z polewą czekoladową...
do zaczynu wsypać przesianą mąkę, sól, resztę cukru, aromat rumowy, jajka i hakiem robota wyrabiać
w trakcie wyrabiania wlać margarynę z mlekiem i wyrabiać ciasto z 10 minut, nakryć i odstawić na około 1 godzinę do wyrośnięcia
forma 35x24 cm z papierem do pieczenia, do formy przełożyć ciasto drożdżowe wyrośnięte, poukładać połówki śliwek, ćwiartki jabłek
piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut, do suchego patyczka, jeśli po czasie pieczenia ciasto jest nie dopieczone na patyczku to dać termoobieg 160C na 10 minut
polewę czekoladową z opakowania przełożyć z opakowania do garnuszka, w kąpieli wodnej rozpuścić z 2 łyżkami śmietany (można stopić czekoladę gorzką lub mleczną i też dodać smietanę, polewa nie kruszy się), od razu polać na upieczone ciasto, wystudzić - pachnące, lekkie ciasto drożdżowe z jabłkami, śliwkami z polewą czekoladową jest najlepszym ciastem na deser.........SMACZNEGO!!!