Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jablkowa rozkosz

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2 szt
ciasto naleśnikowe
oliwa do smażenia
lody śmietankowe 2 gałki
bita śmietana
syrop cynamonowy
woda 150 ml
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: jablkowa rozkosz

Jabłka obieramy, kroimy na ósemki, obtaczamy w cieście naleśnikowym (otrzepują jego nadmiar) i smażymy na głębokim tłuszczu tylko tyle aby ciasto się zarumieniło. Wykładamy na talerz, na którym znajduje się pergamin ,aby dobrze się osączyły. Tak powstałe jabłka umieszczamy na kilka minut w lodówce. Po tym czasie układamy je promieniście w pucharku. Następnie umieszczamy w pucharku lody śmietankowe i zalewamy kawą. Całość przykrywamy bitą śmietaną i polewamy syropem cynamonowym. Do dekoracji deseru można użyć naleśnikowych róży , które robi się zwijając pół naleśnika w rulon i odcinając dolną jego część.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ssylwiaa 07.09.2013 16:30
ciekawy pomysł na deser :)
mufinka79 07.09.2013 10:44
Ale rozpusta w pucharku!
everay 07.09.2013 10:06
pięknie podane:)
aisoglam 07.09.2013 10:00
Pysznie się prezentuje :)
KasiaK90 07.09.2013 09:55
świetny deserek
iwi 07.09.2013 08:05
Poproszę o pucharek dla mnie
Monika-twin 07.09.2013 07:39
wyglada apetyczie
SylwiaMagdaSabin 07.09.2013 02:20
fajny deser
babeczka007 06.09.2013 23:04
uwielbiam jabłka i tu widzę wspaniały deser z ich wykorzystaniem :) przepysznie wygląda !!
Sroczka 06.09.2013 22:31
Porcyjkę takiego deseru z chęcią bym zjadła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak