Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
jabłko
-
jabłka
4 szt. duże -
cynamon Prymat
1 łyżeczka
marynata
-
sok pomarańczowy
1 szkl. -
nalewka owocowa
1 kieliszek -
cukier waniliowy
1 torebka
nadzienie
-
płatki owsiane
1 szkl. -
orzechy włoskie
1/2 szkl posiekanych -
miód płynny
2 łyżki -
olej kokosowy
1 łyzka -
masło orzechowe
2 łychy -
cynamon Prymat
1/2 łyżeczki -
woda
do konsystencji -
daktyle świeże
6 szt.
Przepis i sposób przygotowania jabłko z grila
Kroki postępowania





W sezonie kiedy nie można rozpalić grilla warto jabłka upiec w piekarniku nagrzanym do 200st. do miękkości. Podane z kulka lodów stanowią deser wart miliony. Dodatkowo w okresie zimowym niwelują chęć na słodycze i sa mega zdrowe!!!
Komentarze (1)