Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłko pieczone z rozmarynem i serem pleśniowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłko 2
ser pleśniowy 2
Rozmaryn suszony Prymat
wino 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: jabłko pieczone z rozmarynem i serem pleśniowym

Myjemy jabłko. Nie obieramy go ze skóry. kroimy jabłko w grubsze plastry i posypujemy każdy plaster rozmarynem. Na przemian kładziemy jabłko i ser pleśniowy pokrojony w plastry. (2 warstwy jabłka i dwie warstwy sera). wkładamy do piekarnika. Pieczemy w 180 stopniach przez ok 20 minut. Jeżeli widzisz ze ser się roztapia możesz wyjąć deser wcześniej. Polewamy jabłko sosem z żurawiny. smacznego. Podajemy z ciepłym sosem żurawinowym. przyozdabiamy pomarańczą lub cytryną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak