Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka ze skórką duszone do słoików

4.0
(28)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 kg
cukier 1 szklanka
sok z cytryny 1 sztuka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka ze skórką duszone do słoików

- jabłka ze skórką umyte podzielić na cząstki i usunąć pestki,gniazda
- do jabłek wsypać cukier,cynamon,sok z cytryny, wodę
- na mniejszym gazie dusić jabłka
- mieszać co jakiś czas,aby nie przypaliły się na dnie garnka
- kiedy odparuje woda przekładać do czystych słoików i zakręcić
- pasteryzować z 5 minut
- schować w ciemne miejsce w spiżarni
- SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lama 22.07.2022 06:32
A czy koniecznie trzeba pasteryzowac?
Doradca Smaku 22.07.2022 10:08
rekomendujemy pasteryzację, ponieważ dzięki niej warzywa i owoce dłużej zachowują wartości odżywcze, nie tracąc przy tym smaku.
Motorek 02.12.2013 08:57
super jabłuszka
barbara11561 28.10.2013 10:09
świetne,zawsze robię sobie takie zapasy na zimę:)
mirosława4 04.08.2013 14:39
bardzo dobre na zimę jak znalazł :)
wiola333 13.03.2013 14:11
ciekawa propozycja
Jodaj 03.02.2013 14:29
fajne :)
Botwinka 20.01.2013 17:13
takich jabłek jeszcze nie robiłam,muszę wypróbować :)
Wafelek2601 17.01.2013 10:03
Super
Aneta41 14.01.2013 18:13
pycha
kuklik 06.11.2012 15:30
pyszne
Juleczka20 21.10.2012 10:08
świetne na zimę
malaczarna23 29.09.2012 10:43
super
Bernadeta1 01.09.2012 10:08
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak