Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka zapiekane z orzechami i miodem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2 sztuki
orzechy włoskie 1 garść
miód płynny 2 łyżki
rodzynki 2 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka zapiekane z orzechami i miodem

Jabłka myjemy, następnie odcinamy górę żeby tworzyło przykrywkę.
Wycinamy gniazdo nasienne.
W miseczce miód mieszamy z orzechami, rodzynkami i cynamonem.
Nakładamy po 2-3 łyżeczki do środka jabłka, przykrywamy górą .
Jabłko zawijamy szczelnie w folię aluminiową i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temp. 180 stopnie przez 30 minut.
Podajemy gorące :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 15.11.2016 09:16
same pyszności
Renataj 14.11.2016 23:46
Proste i smaczne:)
mysza75 14.11.2016 15:59
fajne jabłuszka
Motorek 14.11.2016 15:09
fajny deser
sezamek 14.11.2016 14:39
bardzo smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak