Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z imbirem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
orzechy włoskie 15 dg
miód gryczany 8 dg
masło 3 dg
Imbir mielony Prymat 0, 5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z imbirem

Orzechy sparzyć, ściągnąć skórkę i bardzo drobno posiekać. Wymieszać je z lekko podgrzanym miodem i imbirem. Jabłka umyć, odciąć górną część oraz wydrążyć. Wypełnić je masą z orzechów i miodu, na nią położyć grudkę masła. Ułożyć jabłka na blasze wyłożonej folią aluminiową. Piec 30 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak