Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z daktylami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłek-szare renety 4-5 szt
daktyli 25 dag
orzechów laskowych-wyluskanych 10 dag
musztarda
sok z cytryny
cynamon
cukier
mięta świeża posiekana
jogurt naturalny 1 pojemniczek

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z daktylami

Jabłka obrać, przekroić, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę i natychmiast skropić sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Z daktyli wyjąć pestki, a miąższ pokroić w paseczki, orzechy posiekać. Wszystkie składniki sałatki wymieszać. Polać ją jogurtem utartym z musztardą, szczyptą cynamonu i cukrem, posypać miętą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 09.01.2013 09:23
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak