Jabłka z cynamonem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    50 dag
  • cynamon Prymat

    1 łyżeczka
  • białe wino

    1/2 szklanki
  • cukier

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać, pokroić na ćwiartki, oczyścić z gniazd nasiennych i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać cukrem, cynamonem, polać winem i zapiec 30 min. w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Podawać jako deser z dodatkiem bitej śmietany, a także jako dodatek do makaronu lub ryżu ugotowanego na sypko

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kolorowa 10.11.2013 21:30
podoba mi się
ewaa 18.02.2012 22:11
Jabłko i cynamon .....pycha:)
treonina 17.08.2011 00:35
ale pycha!
Natalia37 26.06.2011 20:33
świetnie wyglądają
jasiek 25.05.2011 10:11
świetnie udekorowane
iza15 13.05.2011 23:24
smaczności
Misiabe 04.04.2011 00:33
pychota!!
novita26 10.03.2011 16:25
super
AgaS10 15.02.2011 11:58
wygląda pięknie:)
Misiek1 09.02.2011 12:28
bardzo efektownie podane, a smak... pewnie doskonały

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat