Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka z bułką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 1-2 łyżeczki
pomarańcza 1 sztuka
cukier 2 łyżki
bułka pszenna 1 sztuka
jabłko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka z bułką

Jabłko dokładnie umyłam i przekroiłam na połowę. Nożem usunęłam gniazdo nasienne oraz ogonek.Widelcem lekko zrobiłam dziurki w każdej połowie jabłka ze skórką. Tak przygotowane owoce ułożyłam na blasze i zalałam je rozpuszczonym masłem. Wierzch obsypałam cukrem wymieszanym uprzednio z sokiem z pomarańczy.Całość piekłam 15minut w 200 s.c .Bułkę pszenną przekroiłam na pół i wysmarowałam masłem .Podpiekłam w mikrofali.Na każdą połówkę bułki ułożyłam połówkę jabłka. Podawałam na gorąco

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 31.08.2012 14:56
bardzo ciekawy przepisik :) warty wypróbowania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak