Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z ananasem (do słoików)

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ananas 1/2 kg/obranego ananasa lub z puszki
jabłka 1/2 kg
woda 1 szklanka
cukier 1,5 kg
Goździki całe Prymat kilka ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z ananasem (do słoików)

Wykonanie:
Przygotować syrop z wody i cukru, pod koniec zszumować i przestudzić. Ananasa, jabłka pokroić w kostkę i przełożyć do szklanego naczynia. Zalać przygotowanym syropem, przykryć i odstawić na 12 godzin. Następnie odcedzić syrop, zagotować, zszumować i zalać ponownie jabłka z ananasem i znowu odstawić na 12 godzin. Po tym czasie ponownie odcedzić syrop i zagotować z dodatkiem goździków do smaku, dodać owoce i gotować przez 10 minut. Gorącą konfiturę przełożyć do słoiczków, odwrócić do góry dnem do wystudzenia. Używać do deserów i naleśników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 26.04.2017 11:10
pyszności :)
MagdalenaIC 25.04.2017 23:51
Pyszny pomysł :)
Łukasz15 25.04.2017 21:39
Fajny pomysł
RenataZ-et 25.04.2017 21:03
super pomysł :)
wwwiolka 25.04.2017 20:50
Bardzo fajny przepis.
Aleksandra/Olcia 25.04.2017 20:07
uwielbiam,szczególnie z jogurtem naturalnym lub jako dodatek do owsianki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak