Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
czereśnie
1 kg
Zalewa
-
woda
1 litr -
ocet winny
250 ml -
cukier
100 gram
Dodatki (na 1 słoik o pojemności 720 ml)
-
liście wiśni
2 sztuki -
Goździki całe Prymat
3 sztuki -
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
3 sztuki -
Ziele angielskie całe Prymat
2 sztuki -
Gorczyca biała cała Prymat
2 szczypty -
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka
Przepis i sposób przygotowania Czereśnie marynowane
Kroki postępowania

Czereśnie (z ogonkami i pestkami) należy dokładnie umyć.




Słoiki pasteryzować przez około 20 minut, a następnie ustawić do góry dnem - do momentu, aż ostygną. (Słoiki o pojemności mniejszej niż 500 ml - należy pasteryzować 15 minut.)
Czereśnie powinny posiadać ogonki i pestki.
Komentarze (15)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (5)