Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Jabłka w ogniu

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka
4
maliny świeże
20 dag
margaryna
3 łyżki
spirytus
cukier
6 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w ogniu

Maliny myjemy i zasypujemy cukrem. Jabłka myjemy, a później wycinamy z nich środki z nasionkami. Do wyodrębnionego środka jabłek dajemy maliny wymieszane z cukrem.
Faszerowane malinami jabłka smarujemy margarynę i pieczemy w temperaturze 180 stopni, aż skórka jabłek lekko pomarszczy się. Upieczone jabłuszka polewamy spirytusem i podpalamy. Kiedy ogień zgaśnie możemy jeść jabłka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 01.12.2011 18:10
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak