Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście francuskim

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jabłka 2 szt
żółtko jajek
cukier wymieszany z cynamonem

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście francuskim

Ciasto dzielimy na 8 równych części. Jabłka obieramy ,dzielimy na pół ,usuwamy gniazda nasienne i każdą z połówek kładziemy na ciasto. Wierzch jabłek przykrywamy pozostałym ciastem ,nacinamy ,smarujemy żółtkiem i obficie posypujemy cukrem cynamonowym. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C ,wkładamy ciastka i pieczemy 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ggosienka68 02.12.2014 15:04
bardzo apetyczne :)
Wacław 01.12.2014 10:52
apetyczny deserek !
Stenka 30.11.2014 21:04
apetycznie wyglądają
Ada-Gaba 30.11.2014 21:01
szybki deserek
norweska20 30.11.2014 17:13
pyszny deserek
mirosława4 30.11.2014 16:50
szybko i smacznie
kasiaw 30.11.2014 16:14
uwielbiam takie
Magda60 30.11.2014 16:01
super deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak