Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl.
mleko 200 ml.
cukier do smaku
jajko 1 szt.
tłuszcz do smażenia
jabłka 4-5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka w cieście

Mąkę dokładnie mieszamy z mlekiem.Wbijamy jajko,dodajemy cukier(ilość cukru zależy od tego jak słodkie chcemy uzyskać ciasto).Wszystko razem dokładnie mieszamy.Jabłka myjemy,obieramy ze skórki,usówamy gniazda nasienne.Kroimy w plasterki.Jabłka zanurzamy w cieście i kładziemy na patelnię na rozgrzany olej.Smażymy z obu stron.Można podawać posypane cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 23.01.2014 11:45
lubie takie jabłka
Poison1988 12.12.2012 10:26
proste i smaczne!
mirosława4 11.12.2012 20:10
smaczne nieraz tez takie robię
dianix 21.11.2012 22:18
jutro takie zrobie, akurat siostra przyjeżdza to zrobimy we dwie
Laila2786 21.10.2012 10:19
pychotka
Sylwia26 21.10.2012 09:57
jesienne smaki :)
Iwka 21.10.2012 09:42
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak