Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 3 szklanki
mleko 2 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
jajko 2 sztuki
drożdże 2 dag

Dodatkowo

jabłka 4 sztuki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście

Kroki postępowania

1
Drożdże rozetrzeć z cukrem dolać do nich ciepłe mleko, wymieszać i odstawić na kilka minut.
Mąkę przesiać, dodać do niej sól i jajka, następnie wlać podrośnięte drożdże i dokładnie wymieszać.
Jabłka obrać i pokroić w grube plastry z których wyciąć gniazda nasienne
Krok 1 - Jabłka w cieście  foto
2
następnie jabłka zanurzyć w cieście.
Krok 2 - Jabłka w cieście  foto
3
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i kłaść plastry jabłka z dużą ilością ciasta.
Jabłka smażyć z dwóch stron na złoty kolor, podawać gorące posypane cukrem pudrem
Krok 3 - Jabłka w cieście  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 22.10.2015 21:16
uwielbiam , zawsze miło kojarzą się z okresem dzieciństwa
Babeczka35 22.10.2015 07:55
Pyszne na deser.
olkaaa 22.10.2015 07:35
Bardzo lubię.
dollce 22.10.2015 00:47
wyglądają cudownie
MałaMi89 21.10.2015 23:45
Prosty sposób na super deser!
Renata9 21.10.2015 22:53
Takie jabłuszka bardzo lubię :-)
irenka 21.10.2015 22:02
pychotka,lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak