Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w biszkopcie

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4-5 sztuk
jajko 2 sztuki
mąka 2 łyżki
cukier 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w biszkopcie

Jabłka obieramy, kroimy w plastry grubości około 0,5 cm. Wycinamy w środku otwór usuwając w ten sposób gniazda nasienne. Ubijamy białka, dodajemy cukier, żółtka i mąkę z proszkiem.
W cieście biszkoptowym maczamy jabłka. Układamy na blaszce i pieczemy w piekarniku około 15-20 minut w 180°C.

Podajemy na zimno lub ciepło z konfiturą lub posypane cukrem pudrem. Jeśli ktoś szuka dań lekkich, mniej kalorycznych jest to doskonały zamiennik smażonych jabłek w cieście.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.01.2014 00:22
Smaczne to.
pierniczkowo 30.11.2013 11:48
i do tego jak fajnie wyglądają :)
Ola1984 29.11.2013 18:30
Bardzo fajny przepis.
Milka100 29.11.2013 14:28
ale fajny pomysł na jabłuszka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak