Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pod kruszonką z musli.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

jabłka około 50 dag
Cynamon mielony Prymat według uznania
masło 1 łyżeczka

Kruszonka

mąka tortowa 1 kopiasta szklanka
cukier trzcinowy pół szklanki
masło lub margaryna 10 dag
płatki śniadaniowe 1 szklanka

Porada

Do kruszonki używamy ulubionych płatków musli.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pod kruszonką z musli.

1.Jabłka myjemy,osuszamy i obieramy,następnie usuwamy gniazda nasienne i kroimy je na mniejsze części.Jabłka układamy w formie żaroodpornej posmarowanej masłem.Jabłka posypujemy cynamonem według uznania.
2.Mąkę,cukier i masło przekładamy do miski,następnie rozcieramy opuszkami palców,aż powstaną małe grudki.Na koniec wsypujemy musli i dokładnie mieszamy.
3.Tak przygotowaną kruszonkę wykładamy na jabłka i pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia kruszonki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 12.05.2017 09:51
Dziękuję:)
gusia1000 20.11.2015 13:39
Smacznie. Pycha.
mileneczka5 20.11.2015 08:23
pomysłowo i smacznie:)
Babeczka35 20.11.2015 07:48
Dziękuję:)
Motorek 20.11.2015 07:21
Ciekawy pomysł
Kasnaj 19.11.2015 23:01
super smaki dla mnie na 5

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak