Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone w cieście francuskim

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 2 sztuki
ciasto francuskie 1 opakowanie
cukier kryształ 2 łyżki
dżem truskawkowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Jabłka obieramy, wydrążamy środki i płuczemy.
Krok 1 - Jabłka pieczone w cieście francuskim foto
2
Ciasto francuskie kroimy w 1,5 cm paski
Krok 2 - Jabłka pieczone w cieście francuskim foto
3
Jabłka posypujemy cukrem , napełniamy dżemem i zawijamy w ciasto francuskie.
Krok 3 - Jabłka pieczone w cieście francuskim foto
4
Układamy na papierze do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 200 stopniach
Krok 4 - Jabłka pieczone w cieście francuskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 24.01.2017 16:23
Ciekawy przepis.
iskierka.ag 24.01.2017 12:05
Fajny sposób na jabłuszka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak