Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone w cieście francuskim

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 270 g
orzechy włoskie garść
miód 1 łyżka
cukier
cynamon
żurawina
jabłko kwaśne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone w cieście francuskim

Jabłka obrać i specjalnym nożykiem wyciąć gniazda nasienne. Środek każdego jabłka posmarować miodem i włożyć orzechy i żurawinę. Ciasto podzielić na 4 równe kwadraty. Jabłka obtoczyć w cukrze i oprószyć cynamonem, zawinąć w ciasto. Z pozostałego kawałka ciasta wyciąć listki i przykleić je do jabłek. Piec ok 20-25 minut w temperaturze 200 stopni. Podawać jeszcze ciepłe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 05.01.2016 16:31
ale ekstra
caralajna 16.10.2013 18:01
jabłko we francuskim wdzianku ;)
alaaa 09.10.2013 18:42
ładnie podany deserek
magdziorka6 08.10.2013 17:05
elegancki deser
Agata3 08.10.2013 14:47
Świetne, jeszcze takiego nie jadłam :)
tatiana2 08.10.2013 12:03
takie jabłuszko bym zjadła :)
natalia.doradca 08.10.2013 11:12
ładnie wygląda
matesko 08.10.2013 09:09
extra deserek
Stenka 08.10.2013 07:34
fajny deser
Izabela9 08.10.2013 06:14
Pyszna przekąska i jaka pomysłowa.
marcia7 08.10.2013 00:06
jak dzieło sztuki:)
Jadwiga/Jaga85 07.10.2013 23:15
Pyszny deserek!
smakoszek 07.10.2013 22:51
pyszne jabłuszko
iwi 07.10.2013 22:34
Przepyszne jabłuszka
Renata9 07.10.2013 22:23
pyszne jabłuszka
margaret 07.10.2013 22:07
ciekawy pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak