Jabłka pieczone w cieście francuskim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    270 g
  • orzechy włoskie

    garść
  • miód

    1 łyżka
  • cukier

  • cynamon

  • żurawina

  • jabłko kwaśne

    3 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać i specjalnym nożykiem wyciąć gniazda nasienne. Środek każdego jabłka posmarować miodem i włożyć orzechy i żurawinę. Ciasto podzielić na 4 równe kwadraty. Jabłka obtoczyć w cukrze i oprószyć cynamonem, zawinąć w ciasto. Z pozostałego kawałka ciasta wyciąć listki i przykleić je do jabłek. Piec ok 20-25 minut w temperaturze 200 stopni. Podawać jeszcze ciepłe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 05.01.2016 16:31
ale ekstra
caralajna 16.10.2013 18:01
jabłko we francuskim wdzianku ;)
alaaa 09.10.2013 18:42
ładnie podany deserek
magdziorka6 08.10.2013 17:05
elegancki deser
Agata3 08.10.2013 14:47
Świetne, jeszcze takiego nie jadłam :)
tatiana2 08.10.2013 12:03
takie jabłuszko bym zjadła :)
natalia.doradca 08.10.2013 11:12
ładnie wygląda
matesko 08.10.2013 09:09
extra deserek
Stenka 08.10.2013 07:34
fajny deser
Izabela9 08.10.2013 06:14
Pyszna przekąska i jaka pomysłowa.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat