Jabłka pieczone na grillu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    2 szt
  • konfitury

    4 łyżeczki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • Cynamon mielony Prymat

  • cukier puder

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka myjemy. Przekrawamy je na pół. Za pomocą łyżeczki wydrążamy gniazda nasienne. Skrapiamy jabłka, po stronie bez skórki, sokiem z cytryny. Posypujemy jabłka cukrem pudrem. Grillujemy (ja grillowałam bezpośrednio na kratce), po 5 -7 minut z każdej strony. Po zdjęciu z grilla, w miejsce po gniazdach nasiennych wkładamy po łyżeczce konfitur. Moje jabłka były bardzo kwaśne, więc jeszcze troszkę posypałam je z wierzchu cukrem pudrem. Jemy póki ciepłe :D

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 05.01.2016 16:30
mmm muszę spróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat