Jabłka na zimę

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    3 kg
  • cukier

    0,5 kg
  • Cukier z cynamonem do ciast i deserów Prymat

    2 opakowania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać i pokroić w kawałki. Do garnka wlać szklankę wody. Następnie wrzucić pokrojone jabłka. Dusić pod przykryciem aż będą się rozpadały. Dodać cukier i cukier cynamonowy i dalej gotować na małym ogniu. Gdy już cukier się rozpuści a jabłka będą miękkie nakładamy je do słoików i odwracamy do góry dnem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 12.04.2013 09:11
kiedyś takie robiłam
Rafał10 24.01.2013 09:44
moja babcia takie robi i rozdaje słoiczki po rodzinie :) są przepyszne !
IZABELA29 22.10.2012 09:06
ja takich zapasów nie robię ,zawsze na bierzaco przygotowuje jabłuszka...
Iwusia 21.10.2012 21:08
też takie robię :)
ben-ka 21.10.2012 10:10
W tym roku to i ja mam takie zapasy:)
Stenka 30.07.2012 09:17
tez tak robię
Jodaj 16.07.2012 10:55
pyszne :)
treonina 08.06.2012 14:33
też takie robię, doskonale nadają się do ciast
Izabela/bella81 11.03.2012 10:44
dobre
jogobella23 01.02.2012 09:55
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat