Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z polewą z chałwy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 2 szt
jabłka 1.5 kg
wiórka kokosowe 1/2 szklanka
chałwa 100 g
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
cukier 5 łyżka
białko 3 szt
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z polewą z chałwy

Jabłka zetrzeć na tarce. Włożyć do garnka, dodać 3 łyżki cukru, zagotować ciągle mieszając.
Białka ubić na sztywno, dodać 2 łyżki cukru i wiórka, wymieszać dokładnie.
Na biszkopt wyłożyć jabłka, przykryć biszkoptem, następnie wyłożyć pianę z wiórkami, przykryć biszkoptami. Na końcu w rondelku rozpuścić chałwę z 1 łyżką masła i polać przygotowaną polewę po biszkoptach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Red 12.09.2014 20:24
nie no ja wole zdecydowanie gotowy biszkopt niż niedopieczony albo surowy ;) Smakuje mi też w fazie robienia tzn ubite jajka z cukrem ale to jeszcze nie biszkopt ;D A tak na poważnie, to jutro idę do sklepu po chałwę i będę robić biszkopt i cała resztę :D czyli jabłecznik z polewą z chałwy :)
SmacznaPyza 24.06.2013 20:51
biszkopt taki gotowy ? nie lubię
Bernadeta1 16.02.2013 21:50
pyszne
dorotka0000025 12.02.2013 16:04
fajny pomysl
fotoviderek 16.01.2013 08:29
Wszystko co z chałwą jest pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak