Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z kruszonką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4
cukier kryształ 250 gramów
mąka tortowa 200 gramów
masło 250 g 150 gramów
Cynamon mielony Prymat 2 łyżeczki
lody waniliowe

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z kruszonką

1. Obierz jabłka ze skórki, wydrąż środek i pokrój na kostki (dowolne). Wsyp wszystko do większego garnka. Dodaj cukier i cynamon.

2. Gotuj wszytko na małym ogniu aż cukier nie rozpuści się i połączy z jabłkami. (UWAŻAJ!! aby jabłka się nie nie rozgotowały)

3. Odstaw jabłka na 30 min. do ostygnięcia.

***Nastaw piekarnik na 150 stopni C.

CIASTO (kruche):

4. Wymieszaj mąkę i masło do uzyskania ciasta.

5. Oddziel 2/3 ciasta i rozłóż na wysmarowanej tłuszczem blaszce i podpiecz przez 15 min w piekarniku na środkowej półce.

6. Wyjmij blachę i wylej jabłka i posyp reszta ciasta.

7. Piecz przez ok.45- 60 min.

8. Zaserwuj z lodami.

SMACZNEGO;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 28.04.2013 11:10
fajny przepisik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak