Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z kruszonką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2
cukier pół szklanki
masło pół
mąka 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
jabłka 7
cynamon Prymat
kisiel cytrynowy

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z kruszonką

Najpierw jabłka ścieramy na tartce o małych oczkach , nadmiar soku możemy wypić lub wylać do jabłek wsypujemy cynamon lub cukier cynamonowy oraz kisiel cytrynowy . Do jednej miseczki wsypujemy mąkę z cukrem oraz proszkiem, dodajemy masło całe jajka dwa i zagniatamy ciacho , dzielimy je na 2 części , jedną część wykładamy spód, druga zostaje w zamrażalniku na parę minut. Na spodzie wykładamy jabłka a wierzch przykrywamy drugim ciastem , możemy je zetrzeć na tartce już o dużych oczkach i rozprowadzamy po jabłkach , dobrze by było aby kruszonki było bardzo dużo i wkładamy gotowe do piekarnika 180 st na 50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 27.07.2013 15:19
Pyszny placek
Margo1 07.12.2012 20:01
polecam :)
babcia
babcia 24.11.2012 16:59
super , uwielbiam taki
ALAGOR 23.11.2012 19:58
pycha ;)
Beata23 13.11.2012 08:09
lubię takie ciasta, super
KasiaK90 06.11.2012 06:37
pycha
Katarzyna/kate1980 05.11.2012 15:23
uwielbiam takie ciasta
ewaa 04.11.2012 16:56
brzmi apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak