Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik z kaszy jaglanej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jaglana 300 g
jabłka 1,5kg
cukier 5 łyżek
cynamon Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z kaszy jaglanej

Jabłka obieramy trzemy na grubych oczkach,w misce całość cukrujemy następnie dodajemy cynamonu mieszamy zasypujemy kasza.
zostawiamy na dwie 3 minuty aby masa się włączyła W międzyczasie wykładamy blaszka papierem masę przekładamy do blaszki pieczemy 90 minut w temperaturze 190 stopni

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 28.05.2014 09:43
fajne połączenie
pawlito 26.05.2014 10:47
fajny przepis
ben-ka 22.05.2014 09:32
hm....ciekawe,a ta kasza,to gotowana czy surowa?
jasiek 21.05.2014 17:17
ekscytujące połączenie
czekoladka_m 21.05.2014 13:24
na pewno zdrowe;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak