JABŁECZNIK SYPANY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    250 g
  • cukier

    250 g
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jabłka

    1 kg
  • jajko

    5 szt
  • masło

    100 g
  • szczypta soli

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

OBRANE JABŁKA POKROIĆ NA CIENKIE PLASTERKI,UŁOŻYĆ W TORTOWNICY WYSMAROWANEJ TŁUSZCZEM.MĄKĘ,CUKIER,PROSZEK DO PIECZENIA I SZCZYPTĘ SOLI WYMIESZAĆ ZE SOBĄ.MIESZANKĘ POSYPAĆ NA JABŁKA.JAJKA ZMIKSOWAĆ NA JEDNOLITĄ MASĘ, DODAĆ ZIMNE MASŁO STARTE NA WIÓRKI I POLAĆ NA JABŁKA Z MIESZANKĄ.PIEC 60 MIN W TEMP.180*C

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 27.11.2011 09:24
super
Emilia22 26.11.2011 09:15
fajny przepis
hanna992 26.11.2011 00:35
mmm pyszności:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat