Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Jabłecznik pleśniak

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
5 szt
mąka
0,5 kg
margaryna
1 szt
śmietana kwaśna
2 łyzka
cukier waniliowy
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
cukier
1 szkl
kisiel
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik pleśniak

Zagnieść ciasto. (Do ciasta używać samych żółtek. Na ciasto zetrzeć jabłka Ubić pianę z 5 białek, do tego dodać jedną szklankę cukru i jeden kisiel. Wyłożyć masę na jabłka i pokruszyć ciasto.

Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 05.02.2012 14:03
przepyszne ciasto :)
Robert10 19.01.2012 21:37
uwielbiam to ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak