Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik na zimno

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 mała paczka
jabłka 1 kg.
galaretka cytrynowa 2 opakowania
bita śmietana w proszku 1 opakowanie
mleko 1 szkl.
Żelatyna wieprzowa Prymat 2.5 łyżeczki
cynamon Prymat 1.5 łyżeczki
woda ciepła 5 łyżek

Porada

Na wierzch można wylać galaretkę lub obsypać wiórkami czekolady.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik na zimno

1. Jabłka udusić, zrobić marmoladę, kiedy puszczą dobrze soki dodać galaretki i energicznie mieszać, do rozpuszczenia. Odstawić do wystygnięcia. Tortownicę o średnicy 22 cm wyłożyć biszkoptami, luki uzupełnić pokruszonymi biszkoptami. Na to wylać przestygniętą masę jabłkową. Wstawić do lodówki aż lekko stężeje.
2. Śnieżkę ubić z mlekiem na sztywno. Dodać żelatynę rozpuszczoną w wodzie ( żelatynę należy odstawić aż spęcznieje, następnie podgrzać lekko w mikrofali- kilka sekund). Razem wymiksować. Wylać na stężały jabłecznik i odstawić do lodówki na noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 23.03.2015 18:50
pyszny deser
Mama niejadka 23.03.2015 16:46
ślicznie wygląda
joanna43 23.03.2015 16:44
jak dla mnie idealnie
Smaczna_B 23.03.2015 16:39
Pychotka! Fajny przepis.
Stenka 23.03.2015 16:35
smaczne ciacho
Beatris 23.03.2015 16:30
Z przyjemnością zjadłabym kawałeczek:)
IKrakowianka 23.03.2015 16:08
wygląda mega apetycznie!
Wiesława1 23.03.2015 15:52
Swietny pomysł
Małgorzata Pin 23.03.2015 15:49
wygląda wyśmienicie.
Zdzisław 23.03.2015 15:09
takie słodkości bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak