Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
biszkopty okrągłe
1 mała paczka -
jabłka
1 kg. -
galaretka cytrynowa
2 opakowania -
bita śmietana w proszku
1 opakowanie -
mleko
1 szkl. -
Żelatyna wieprzowa Prymat
2.5 łyżeczki -
cynamon Prymat
1.5 łyżeczki -
woda ciepła
5 łyżek
Przepis i sposób przygotowania Jabłecznik na zimno
2. Śnieżkę ubić z mlekiem na sztywno. Dodać żelatynę rozpuszczoną w wodzie ( żelatynę należy odstawić aż spęcznieje, następnie podgrzać lekko w mikrofali- kilka sekund). Razem wymiksować. Wylać na stężały jabłecznik i odstawić do lodówki na noc.
Na wierzch można wylać galaretkę lub obsypać wiórkami czekolady.![]()
Komentarze (10)
Nie masz konta? Zarejestruj się