Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłecznik na zimno

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 SZT
mąka 4 łyżki
mąka ziemniaczana 4 łyzki
cukier 5 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mus jabłkowy 1 kg
śmietana kremówka 1 szklanka
cukier 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyzeczki
galaretka pomarańczowa

Przepis i sposób przygotowania na: jabłecznik na zimno

Kroki postępowania

1
białka ubic na sztywną piane dodać cukier i żóltka oraz przesiane mąki i proszek do pieczenia ,piec 20 min w temp 180 stopni
Krok 1 - jabłecznik na zimno foto
2
mus jabłkowowy podgrzać i wsypac galaretke ,ostudzoną mase wylać na biszkopt,
zelatyne rozpuscić 3 łyżkach wody ,pozostawic do ostygniencia
kremówke ubić na sztywno pod koniec dodać cukier i ostygnientą zelatyne
Krok 2 - jabłecznik na zimno foto
3
smietane wylac na biszkopt i porobić fale za pomocą łyżeczki ,wstawic do lodówki aby stężał

smacznego
Krok 3 - jabłecznik na zimno foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

janek64 04.09.2012 08:42
Ciekawy przepis :)
Cukiereczek13 30.07.2012 11:28
uwielbiam jablecznik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak