jabłecznik na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 SZT
  • mąka

    4 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    4 łyzki
  • cukier

    5 łyżek
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mus jabłkowy

    1 kg
  • śmietana kremówka

    1 szklanka
  • cukier

    2 łyżki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyzeczki
  • galaretka pomarańczowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - jabłecznik na zimno foto
białka ubic na sztywną piane dodać cukier i żóltka oraz przesiane mąki i proszek do pieczenia ,piec 20 min w temp 180 stopni
Krok 2 - jabłecznik na zimno foto
mus jabłkowowy podgrzać i wsypac galaretke ,ostudzoną mase wylać na biszkopt,
zelatyne rozpuscić 3 łyżkach wody ,pozostawic do ostygniencia
kremówke ubić na sztywno pod koniec dodać cukier i ostygnientą zelatyne
Krok 3 - jabłecznik na zimno foto
smietane wylac na biszkopt i porobić fale za pomocą łyżeczki ,wstawic do lodówki aby stężał

smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
janek64 04.09.2012 08:42
Ciekawy przepis :)
Cukiereczek13 30.07.2012 11:28
uwielbiam jablecznik :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat