JABŁECZNIK NA BISZKOPCIE

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4
  • mąka

    1 szkl.
  • cukier

    3/4 szkl.
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • masa

  • słoiczki jabłek z cukrem

    3 średnie
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3-4 łyżki
  • woda

    1/2 szkl.
  • mleko

    2 szkl.
  • woda

    1/2 szkl.
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżeczki
  • Polewa:

  • margaryna

    1/2
  • kakao

    2 łyżki
  • śmietana

    1 łyżka
  • cukier puder

    1 łyżka
  • bita śmietana

    2 torebki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

CIASTO: ubić białka, dodać cukier. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, partiami dodać do jajek, delikatnie wymieszać by piana nie opadła. Upiec placek w gorącym piekarniku. Po wystudzeniu na ciasto wyłożyć wcześniej wymieszane z rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatyną. Na jabłka kładziemy bitą śmietanę zmiksowaną z wystudzoną żelatyną. Składniki polewy rozpuścić w garnku na wolnym ogniu. Polewę wystudzić i można ładnie udekorować ciasto. SMACZNEGO.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 08.01.2013 22:21
świetne;)
Ewelina47 20.12.2010 09:09
mniammm
Margo1 17.12.2010 08:39
smaczny
Mariposas 15.12.2010 20:09
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat