Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik na biszkopcie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 sztuki
cukier 3/4 szklanki
mąka tortowa 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 i 1/2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 opakowanie
mus jałbłkowy 1 litr
galaretka cytrynowa 1 sztuka
śmietana 30% 250 ml
cukier puder 2 łyżki
fix do śmietany 1-2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik na biszkopcie

WYKONANIE:

Ubić jaja z cukrem i cukrem waniliowym, mąkę tortową i ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodawać powoli do masy jajecznej. Tortownicę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą, wlać ciasto, wstawić po nagrzanego piekarnika 180 stopni i piec 15 minut. W zależności jak piecze piekarnik.
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody.
Zimny biszkopt przekroić na pól. Tężejącą galaretkę wymieszać z musem i wyłożyć na biszkopt i przykryć drugim krążkiem. Ja ubijam kremówkę z fix i polewam biszkopt). Można polać lukrem cytrynowym zamiast śmietany( cukier puder wymieszany z kilkoma kropelkami soku z cytryny).

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 08.01.2014 21:04
dobre ciastko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak