Jabłecznik na biszkopcie

Jabłecznik na biszkopcie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    3 sztuki
  • cukier

    3/4 szklanki
  • mąka tortowa

    1/2 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 i 1/2 łyżeczki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • mus jałbłkowy

    1 litr
  • galaretka cytrynowa

    1 sztuka
  • śmietana 30%

    250 ml
  • cukier puder

    2 łyżki
  • fix do śmietany

    1-2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

WYKONANIE:

Ubić jaja z cukrem i cukrem waniliowym, mąkę tortową i ziemniaczaną wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodawać powoli do masy jajecznej. Tortownicę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą, wlać ciasto, wstawić po nagrzanego piekarnika 180 stopni i piec 15 minut. W zależności jak piecze piekarnik.
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody.
Zimny biszkopt przekroić na pól. Tężejącą galaretkę wymieszać z musem i wyłożyć na biszkopt i przykryć drugim krążkiem. Ja ubijam kremówkę z fix i polewam biszkopt). Można polać lukrem cytrynowym zamiast śmietany( cukier puder wymieszany z kilkoma kropelkami soku z cytryny).

SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Michał2 08.01.2014 21:04
dobre ciastko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat