Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik bakaliowy
Kroki postępowania
Chałwę rozpuścić wraz z masłem. Wylać na ciasto i udekorować płatkami migdałowymi. Schować do lodówki. Jeść na drugi dzień.
mąka | 100 gram |
cukier | 220 gram |
jajko | 4 sztuki |
migdały mielone | 50 gram |
proszek do pieczenia | 1 płaska łyżeczka |
jabłka | 2 kilogramy |
cynamon | |
galaretka pomarańczowa | |
masło | 1 łyżka |
migdały płatki | do dekoracji |
chałwa | 1 orzechowa |
orzechy włoskie | 100 mielone |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: