Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczka
żółtko jajek 2
cukier 1/2 szklanka
masło roślinne 1/3 kostka
jabłka 3
Cynamon mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik

Kroki postępowania

1
Z mąki z proszkiem do pieczenia, cukru, żółtek i masła zagnieść ciasto.
Krok 1 - Jabłecznik foto
2
¾ zapiec w prodiżu (o średnicy 20 cm) wyłożonym papierem do pieczenia, przez ok. 20 minut.
Krok 2 - Jabłecznik foto
3
W tym czasie przygotować jabłka: Umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wymieszać z cynamonem.
Krok 3 - Jabłecznik foto
4
Wyłożyć na zapieczony spód.
Krok 4 - Jabłecznik foto
5
Przykryć resztą ciasta (kleksami lub ozdobnymi wałeczkami).
Krok 5 - Jabłecznik foto
6
Upiec na złoty kolor przez ok. 30 minut.
Krok 6 - Jabłecznik foto
7
Podawać po wystudzeniu.
Krok 7 - Jabłecznik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwiagr 10.03.2014 18:01
moje ulubione ciasto :-)
Dorian 08.03.2014 19:40
pyszne ciacho
IwonaDD 04.03.2014 17:56
pyszne ciasto!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak