Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłecznik

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
cukier 1 szklanka
mąka tortowa 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 1/2 szklanaki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
galaretki cytrynowe 2 paczki
jabłka prażone 1 pokrojone w kostkę

Przepis i sposób przygotowania na: jabłecznik

CIASTO: Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i cukier i zmiksować. Dodać mąki i proszek do pieczenia i zmiksować. Piec w 180 stopniach ok. 20 minut.
MASA: Galaretki ugotować w 2 szklankach wody, gdy wystygnie połączyć z musem jabłkowym.
Biszkopt przeciąć na pół i przełożyć masą jabłkową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 11.02.2014 07:36
bardzo lubię
Wacław 19.01.2014 11:27
pyszne ciacho !
Iwusia 01.01.2014 23:13
ojjj zjadłabym taki jabłecznik
Ola1young 17.12.2013 13:33
pyszny taki jabłecznik :)
mirosława4 05.12.2013 15:29
bardzo dobry
m1monika 12.10.2013 00:59
bardzo lubię :-)
ankaryba 25.09.2013 08:13
pyszne ciacho :-)
Bernadeta1 14.09.2013 10:58
lubię jabłeczniki i ten przepis mi się podoba
Rybciia 19.07.2013 10:08
pyszny!!! :-)
Katarzyna59 07.07.2013 18:28
moje ulubione ciasto
Dorian 26.05.2013 22:21
pyszne ciasto
Seba 20.05.2013 09:38
bardzo smaczny
gacopierz23 15.04.2013 21:22
nasze ulubione ciasto
Pani Domu 12.12.2012 18:12
pycha jabłecznik
sara1 02.12.2012 14:06
fajny przepis
Dorota37 08.11.2012 15:00
super
Bernadeta 05.11.2012 08:24
zjadłabym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak