Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z warzywami w galarecie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

indycza szyjka 3 szt
woda zimna 4 l
włoszczyzna 1 szt
cebula biała 2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 8 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
marchewki 2 szt
ogórki konserwowe 4 szt
boczek wędzony 100 g
pieprz 8 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
olej do smażenia 20 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z warzywami w galarecie

Kroki postępowania

1
Indyka myjemy i wrzucamy do chłodnej wody w garnku. Gotujemy na średnim ogniu około jednej godziny. Raz na jakiś czas zbieramy wytworzoną szumowinę.
Krok 1 - Indyk z warzywami w galarecie foto
2
Obieramy włoszczyznę. Marchewki, seler, pietruszkę, por, połowę cebuli wrzucamy do garnka. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Cały proces gotowania powinien trwać około 3-4 godzin. Gotujemy na wolnym ogniu.
Krok 2 - Indyk z warzywami w galarecie foto
3
Poszatkowaną cebulę smażymy na oleju aż się zeszkli. Dodajemy pokrojony boczek w kostkę i smażymy około 15 minut. Dodajemy do naszego garnka i gotujemy jeszcze z 30 minut.
Krok 3 - Indyk z warzywami w galarecie foto
4
Wyciągamy indyka z garnka i wydobywamy mięso bez skóry.
Krok 4 - Indyk z warzywami w galarecie foto
5
Kroimy ogórki konserwowe w drobną kosteczkę.
Krok 5 - Indyk z warzywami w galarecie foto
6
Zalewamy indyka, ogórki oraz marchewki rosołem zmieszanym z żelatyną. Studzimy i wstawiamy do lodówki na 8-9 godzin.
Krok 6 - Indyk z warzywami w galarecie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 27.10.2015 12:42
Oryginalny sposób na galaretę... muszę wypróbować.
mileneczka5 26.10.2015 21:09
PYSZNA ZUPA:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak