Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 60 dkg
marchew
pietruszka
cebula
olej do smażenia
kostka rosołowa
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
seler 1/4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk z warzywami

Kroki postępowania

1
Umyte i osuszone mięsko kroimy na mniejsze kawałki.
Krok 1 - Indyk z warzywami foto
2
Przygotowane mięsko smażymy na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Indyk z warzywami foto
3
Marchewkę, pietruszkę, seler i cebulkę obieramy. Jarzyny kroimy w kostkę. Natomiast cebulkę w piórko.

Krok 3 - Indyk z warzywami foto
4
Przekładamy do garnka, podlewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową i dusimy na wolnym ogniu.

Krok 4 - Indyk z warzywami foto
5
W tym czasie na rozgrzanym oleju smażymy przygotowane jarzyny.
Krok 5 - Indyk z warzywami foto
6
Wszystko dodajemy do garnka razem z liściem laurowym i zielem angielskim.
Dusimy do miękkości. Doprawiamy do smaku.
Krok 6 - Indyk z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MonikaW 11.12.2016 22:20
super idnyczek
dodi 11.12.2016 21:57
ale pyszniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak