Indyk w sosie z groszkiem i marchewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sznycle z indyka

    5
  • marchewka z groszkiem

    1
  • serek mascarpone

    1
  • sól do smaku

  • kostka rosołowa

    1
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • masło

    35 g
  • makaron

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Sznycle z piersi indyka pokrój na mniejsze kawałki. Każdą część równomiernie dopraw solą oraz papryką ostrą, wetrzyj kostkę rosołową
2. Na patelni rozpuść masło. Obsmaż z każdej strony indyka.
3. 1 kostkę rosołową rozpuść w 2 szklankach wody. Dodaj do indyka. Podgotuj.
4. Mięso z patelni wlej do garnka , dodaj groszek z marchewką wymieszaj. Dodaj serek mascarpone. Dopraw do smaku solą. Gotuj do momentu, aż mięso będzie mięciutkie.
5. Danie podawaj z makaronem ( do garnka z gotującą się wodą wsyp 2 łyżeczki soli, zagotuj. Dodaj makaron gotuj ok. 5 minut. Zdejmij z ognia pozostaw w gorącej wodzie pod przykryciem około 5 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jagoda5913 17.11.2016 10:13
dobre danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat