Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w sosie z groszkiem i marchewką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle z indyka 5
marchewka z groszkiem 1
serek mascarpone 1
sól do smaku
kostka rosołowa 1
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
masło 35 g
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w sosie z groszkiem i marchewką

1. Sznycle z piersi indyka pokrój na mniejsze kawałki. Każdą część równomiernie dopraw solą oraz papryką ostrą, wetrzyj kostkę rosołową
2. Na patelni rozpuść masło. Obsmaż z każdej strony indyka.
3. 1 kostkę rosołową rozpuść w 2 szklankach wody. Dodaj do indyka. Podgotuj.
4. Mięso z patelni wlej do garnka , dodaj groszek z marchewką wymieszaj. Dodaj serek mascarpone. Dopraw do smaku solą. Gotuj do momentu, aż mięso będzie mięciutkie.
5. Danie podawaj z makaronem ( do garnka z gotującą się wodą wsyp 2 łyżeczki soli, zagotuj. Dodaj makaron gotuj ok. 5 minut. Zdejmij z ognia pozostaw w gorącej wodzie pod przykryciem około 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 17.11.2016 10:13
dobre danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak