Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w papilotach z warzywami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 100 gram
papryka czerwona 1/4 sztuki
kalarepka młoda 50 gram
cukinia 15 gram
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w papilotach z warzywami

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i osuszyć. Rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć przyprawami: papryką, curry i ziołami oraz solą i odłożyć na 30 min do zmaraynowania.
Krok 1 - Indyk w papilotach z warzywami foto
2
Obraną kalarepkę i cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 2 - Indyk w papilotach z warzywami foto
3
Paprykę drobno posiekać i połączyć ze startymi warzywami, doprawić solą i pieprzem.
Krok 3 - Indyk w papilotach z warzywami foto
4
Rozłożyć farsz na mięsie i zabezpieczyć wykałaczkami.
Krok 4 - Indyk w papilotach z warzywami foto
5
Przełożyć na folię aluminiową i zamknąć w kopertę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st na około 20-25 minut. Smacznego!
Krok 5 - Indyk w papilotach z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 24.09.2016 17:47
Świetne papiloty hi hi.
Skotka 23.07.2015 14:34
Ależ u Ciebie pysznie:)
RenataZ-et 23.07.2015 11:15
super mięsko
Mniam 23.07.2015 11:10
Pysznie przygotowane mięsko :)
Justi2401 23.07.2015 10:38
Ale pyszności :)
Ewelina1991 23.07.2015 10:31
fajny przepis
Babeczka35 23.07.2015 10:16
Pyszne danie.
Pani Domu 23.07.2015 07:57
smaczne mięsko
Renataj 22.07.2015 23:51
Prezentuje się bardzo apetycznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak