Indyk w papilotach z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    100 gram
  • papryka czerwona

    1/4 sztuki
  • kalarepka młoda

    50 gram
  • cukinia

    15 gram
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Indyk w papilotach z warzywami foto
Mięso umyć i osuszyć. Rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć przyprawami: papryką, curry i ziołami oraz solą i odłożyć na 30 min do zmaraynowania.
Krok 2 - Indyk w papilotach z warzywami foto
Obraną kalarepkę i cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 3 - Indyk w papilotach z warzywami foto
Paprykę drobno posiekać i połączyć ze startymi warzywami, doprawić solą i pieprzem.
Krok 4 - Indyk w papilotach z warzywami foto
Rozłożyć farsz na mięsie i zabezpieczyć wykałaczkami.
Krok 5 - Indyk w papilotach z warzywami foto
Przełożyć na folię aluminiową i zamknąć w kopertę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st na około 20-25 minut. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paniusiaewa 24.09.2016 17:47
Świetne papiloty hi hi.
Skotka 23.07.2015 14:34
Ależ u Ciebie pysznie:)
RenataZ-et 23.07.2015 11:15
super mięsko
Mniam 23.07.2015 11:10
Pysznie przygotowane mięsko :)
Justi2401 23.07.2015 10:38
Ale pyszności :)
Ewelina1991 23.07.2015 10:31
fajny przepis
Babeczka35 23.07.2015 10:16
Pyszne danie.
Pani Domu 23.07.2015 07:57
smaczne mięsko
Renataj 22.07.2015 23:51
Prezentuje się bardzo apetycznie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat