Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 1 szt
marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
seler korzeniowy 0.5 szt
woda 2 l
Żelatyna wieprzowa Prymat
natka pietruszki 0,5 pęczka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w galarecie

Oczyszczone piersi z indyka przekładamy do garnka, dodajemy obrane marchew, pietruszkę, selera i pora. Zalewamy ok 2 l wody, zagotowujemy. Zdejmujemy szumy i doprawiamy do smaku.

Gotujemy, aż mięso będzie odpowiednio miękkie. Odcedzamy rosół, odmierzamy dokładną ilość i dodajemy żelatynę wg przepisu na opakowaniu. Mięso kroimy w kawałki, warzywa w drobną kostkę. Dodajemy do wywaru z żelatyną, dodajemy posiekaną natkę i przelewamy do pojemniczków. Schładzamy i odstawiamy do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 22.01.2017 21:28
Smaczna galaretka :)
Marta1986 12.01.2017 21:07
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak