Indyk serowy w cieście (po parysku).

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser pleśniowy typu gorgonzola

    4 plaster
  • pomidor suszony

    4 szt
  • sól, pieprz

  • jajka

    2 szt
  • mąka

    6 łyżek
  • indyk

    4 szt
  • ser gouda

    4 plaster
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry indyka rozbić(przez folię),posypać solą i pieprzem.
Na każdy kawałek położyć plaster sera żółtego, sera pleśniowego i suszony pomidor. Złożyć na połowę jak naleśnik.
Z jajek i mąki zrobić ciasto, wystarczy wymieszać dobrze widelcem, wsypać łyżkę majeranku, sól i pieprz.
Każdy "naleśnik" maczać w cieście i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu, ale na małym ogniu z obu stron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PIOTR11 08.10.2013 11:36
smacznie zrobione
Barbara777 08.10.2013 11:12
rewelacja, pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat