Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ser pleśniowy typu gorgonzola
4 plaster -
pomidor suszony
4 szt -
sól, pieprz
-
jajko
2 szt -
mąka
6 łyżek -
indyk
4 szt -
ser gouda
4 plaster
Przepis i sposób przygotowania Indyk serowy w cieście (po parysku).
Na każdy kawałek położyć plaster sera żółtego, sera pleśniowego i suszony pomidor. Złożyć na połowę jak naleśnik.
Z jajek i mąki zrobić ciasto, wystarczy wymieszać dobrze widelcem, wsypać łyżkę majeranku, sól i pieprz.
Każdy "naleśnik" maczać w cieście i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu, ale na małym ogniu z obu stron.
Komentarze (2)